Over

By Willow Photography | Willemijn Wahl

By Willow Photography

 


Over Willemijn Wahl

Fotograferen is iets wat ik altijd leuk heb gevonden en ik deed het vooral voor de lol. Zo heb ik foto’s mogen maken op verschillende bruiloften en heb ik een aantal keer portretfoto’s gemaakt. Maar het was pas toen mijn hond Yuna in mijn leven kwam dat ik er echt serieus mee aan de slag ging. Ik maakte foto’s van haar als pup, zag haar opgroeien door de lens van mijn camera en deed niets liever dan foto’s van haar maken tijdens onze wandelingen.

 

 

Buitenfotografie

Het was tijdens één van onze wandelingen dat ik het idee kreeg om weer iets met fotografie te gaan doen. Buitenfotografie, wel te verstaan. Het maken van (portret)foto’s op locatie. Geen gemaakte sfeer, geen studio met allerlei poespas, maar gewoon buiten. In de natuur.

Ik maakte altijd al foto’s van vrienden en familie tijdens verjaardagen, etentjes of feestdagen, momenten waarop mensen het naar hun zin hebben. Maar zodra ik de camera op hen richtte, veranderde hun gezicht direct. Mensen zijn plots op hun hoede, ongemakkelijk of verlegen. En dat is zo jammer, want daardoor krijgt de fotograaf niet de kans om jou vast te leggen zoals je bent. En mede daardoor is het resultaat van een fotoshoot in een studio misschien vaak niet echt wat je ervan verwacht had.

 

 

Fotoshoot op locatie

Dus kwam het idee voor buitenfotografie of een fotoshoot op een unieke locatie, omdat ik erin geloof dat je dan de mooiste foto’s krijgt. Niet alleen door het natuurlicht of door de mooie omgeving, maar ook omdat mensen daar ontspannen zijn.

Het is grappig om te zien dat mensen zich een stuk minder ongemakkelijk voelen als zij zich buiten bevinden. Misschien komt het omdat ze een deel uitmaken van de prachtige omgeving. Niet alleen zij maken de foto, maar ook dat wat zich om hen heen bevindt. Misschien heeft het daar niets mee te maken. Misschien voelen de personen die gefotografeerd worden zich simpelweg meer op hun gemak in de natuur.

Wat het precies is dat het fotograferen op locatie zo ontzettend leuk maakt, durf ik niet te zeggen. Het is alles bij elkaar. Een sfeer, een gevoel. Iets dat met woorden moeilijk te beschrijven valt, maar op beeld zo duidelijk is.

 

 

Mensen, dieren en natuur

Wil je graag foto’s van jezelf, je (huis)dieren, vrienden of familie laten maken en wil je dat het liefst buiten doen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Neem even contact met me op om de mogelijkheden te bespreken en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort op een mooie buitenlocatie om prachtige foto’s van jou en/of degenen die je liefhebt te maken.